Menu

Wolfgang Renner, Robert Steidl

Korszerű vörösborkészítés

2900 Ft

A vörösborok termékskálája a könnyű, friss boroktól a testes, cserzőanyagban gazdag borokig, a fajtaazonos érlelésűektől a házasított borokig terjed. A kereslet és…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

gasztronómia    szőlészet és borászat    vörösbor

A vörösborok termékskálája a könnyű, friss boroktól a testes, cserzőanyagban gazdag borokig, a fajtaazonos érlelésűektől a házasított borokig terjed. A kereslet és a fogyasztók minőség iránti igényei is növekednek, de a sikerhez nem elegendő a fogyasztói ízlést kielégíteni, a minőséget állandóan szinten is kell tartani. Ehhez üzemi szintű döntéseket kell hozni, egy részüket még a szőlőtermesztés folyamán.
A fajta-, az alanyválasztás, a tőkeművelési mód és a terméshozam szabályozása legfontosabb ismérvei bemutatásával kezdődik a könyv. A továbbiakban tanácsot ad a készítendő vörösbortípusok kiválasztásához, ismerteti a cefrekezelést, a héjon erjesztési eljárásokat. Részletesen foglalkozik a biológiai almasavbontással, a színstabilizálásban végbe menő polimerizációs, makro- és mikrooxidációs folyamatokkal. A művet az ászkolással, a derítéssel és a palackozással kapcsolatos teendők leírása zárja.

 

Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632865393
Eredeti cím Moderne Rotweinbereitung (Vinifizieren, Stabilsieren, Optimieren)
Fordító Pátkai György dr.
Kötés kötve
Terjedelem 86 oldal
Kiadás éve 2009
Méret 145x200 mm
Képek, ábrák 30 ábrával
Sorozat Borász akadémia

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód