A könyv tudományos alapossággal, de a kezdő borásznak is érthetően ad útmutatást a barrikolásról, erről a sokrétű, nagy szakértelmet és tapasztalatot…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
A könyv tudományos alapossággal, de a kezdő borásznak is érthetően ad útmutatást a barrikolásról, erről a sokrétű, nagy szakértelmet és tapasztalatot igénylő borkészítési eljárásról. Célja, hogy a legfontosabb kritériumokat és a helyes döntési alapelveket adja azoknak a gyakorlati szakembereknek a kezébe, akik emellett a borkezelési eljárás mellett döntöttek.
A barrikolás olyan borkészítési eljárás, ami karakteres aromát kölcsönöz a bornak. A hordó faanyagának kiválasztása, a borban lejátszódó folyamatok és a befolyásoló tényezők ismerete a tárolás során, mind-mind nagyon fontos a bor optimális kezelése szempontjából. Ehhez az optimális kezeléshez ad útmutatást a kötet.
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
ISBN | 9789632865805 |
Eredeti cím | Barriqueasbau (Grundlagen, Möglichkeiten, Varianten) |
Fordító | Nagy Ákosné |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 79 oldal |
Kiadás éve | 2010 |
Méret | 145x200 mm |
Képek, ábrák | 62 ábrával |
Sorozat | Borász akadémia |