A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle. Mivel háznál leggyakrabban sertést vágunk, ezért először a sertés vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Ezután mutatja be a szarvasmarha, a juh és a házinyúl vágásának és bontásának munkaműveleteit. A szerző a bontáskor nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeivel is foglalkozik. Tárgyalja a hurka, a kolbász és hasonló finomságok készítésének menetét, a vágáskor nyert hús és egyéb termékek (sertészsír) feldolgozásának és eltartásának lehetőségeit (füstölés, hűtés, fagyasztás).
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
ISBN | 9789632867601 |
Eredeti cím | Hausschlachten/Schlachten, Zerlegen, Wursten |
Fordító | Jakab Árpád |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 94 oldal |
Kiadás éve | 2011 |
Méret | 165x215 mm |
Képek, ábrák | 40 fekete-fejér és 53 színes fényképpel |
Sorozat | Házunk táján |