A könyv a kukorica származását, botanikáját, élettanát érinti, kiterjed az ökológiai és termesztési tényezőkre, azok kölcsönhatásaira…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
A könyv a kukorica származását, botanikáját, élettanát érinti, kiterjed az ökológiai és termesztési tényezőkre, azok kölcsönhatásaira (talajművelés - műtrágyázás - növényszám - öntözés - genotípus).
Tudományos értékét növeli, hogy Nagy János professzor, az MTA doktora négy évtizedes kutatási eredményei, idősorai megbízható szántőföldi tartamkísérletekből származnak, amelyek Európában egyedülállóak, de a kukorica őshazájában, Amerikában is figyelemre méltóak.
Ma több ezer termék (élelmiszerek, lebomló műanyagok, bioetanol) készül kukoricából, ezért többféle kukoricaminőségre van szükség, amit az ipar gazdaságosan tud feldolgozni. A szerző merít a gazdag múltból, ugyanakkor a legkorszerűbb ismereteket tárja elénk. A könyv kiváló példája annak, hogy a termesztési és a nemesítési kutatások hogyan járulnak hozzá a termésnövekedés és -minőség összefüggéseinek feltárásához.
A tizennyolc fejezet olyan eredményeket tartalmaz, amelyeket mind az oktatók, a kutatók, az egyetemi és PhD-hallgatók, mind a mezőgazdasági szakemberek és a szaktanácsadással foglalkozók eredményesen használhatnak munkájuk során.
A szerző segítséget nyújt a kukoricatermesztőknek abban, hogy egy hektár kukorica a lehető legésszerűbb gazdálkodással, a lehető legkisebb ráfordítással és környezeti terheléssel a legnagyobb termést adja, biztosítva a jogosan elvárható hasznot.
Kiadó | Szaktudás Kiadó Ház |
---|---|
ISBN | 9789635750023 |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 516 oldal |
Kiadás éve | 2021 |
Méret | 170x240 mm |
Képek, ábrák | ábrákkal és színes képekkel |