A tejtermelést vállalkozásban végző gazdák számára készült ez a könyv. Az egyes témákat a gyakorlati szakember szemszögéből, egyszerűen,…
Könyvespolcra teszemA könyv jelenleg nem kapható.
Kulcsszavak:
A tejtermelést vállalkozásban végző gazdák számára készült ez a könyv. Az egyes témákat a gyakorlati szakember szemszögéből, egyszerűen, közérthetően és részletesen tárgyalja. Ismerteti a tej tulajdonságait és összetételét. Külön fejezetet szentel a tej mennyiségét, összetételét, tulajdonságait befolyásoló tényezőknek, a tejhibáknak és a fejés és tejkezelés technológiai ismertetésének. Tárgyalja a tej minősítését, szállítását, a berendezések tisztításának és fertőtlenítésének módját. Régi adósságnak tesz eleget, amikor összefoglalja a hazai tejtermelés és tejfeldolgozás történetét.
Ma már a korszerű berendezésekkel működő tejfeldolgozás csak kiváló minőségű alapanyagot képes feldolgozni. Ezért a tejtermelők elé szinte évről-évre magasabb követelményeket állít a gyakorlat. E követelményeknek segítenek megfelelni a szerzők.
Kiadó | Gazda Kiadó |
---|---|
ISBN | 9789637445279 |
Kötés | fűzve |
Terjedelem | 234 oldal |
Kiadás éve | 1999 |
Méret | 145x200 mm |
Képek, ábrák | 37 ábrával, 24 táblázattal |