Menu

Szöllősi László, Sütő Zoltán, Pupos Tibor

Versenyképes tojástermelés

6900 Ft

Alig átlépve a harmadik évezred küszöbét az emberiség egyre több megoldatlan feladattal szembesül. Miközben a bolygó lakosainak száma ma már meghaladja a…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

állatvilág

Alig átlépve a harmadik évezred küszöbét az emberiség egyre több megoldatlan feladattal szembesül. Miközben a bolygó lakosainak száma ma már meghaladja a hétmilliárdot, az emberiség lélekszáma dinamikusabban nő, mint a népesség ellátásához szükséges élelmiszer-termelés. A tojás kezdetektől fogva az egyik olyan alapvető táplálékforrásunk, ami természetes formájában elérhető és hasznosítható. A XX. századra a baromfihús- és tojástermelés a világ élelmiszer-termelésének meghatározó ágazata lett, és ma már az emberiség állati eredetű fehérjefogyasztásának legnagyobb hányadát adja.
Könyvünk elsősorban azoknak szól, akik az üzemmérettől és a vállalkozási formától függetlenül, de programozott termelési viszonyok között akarnak étkezési tojástermelést folytatni, és ehhez a munkához gazdálkodási, valamint baromfitartási szakismeretekre, technológiai ajánlásokra, összehasonlító modellszámításokra, ötletekre vagy tanácsra van szükségük. Őszintén reméljük, hogy a most kézben tartott, gyakorlatias szakkönyv felépítésével, ismeretanyagával és kézikönyv jellegével sokat tud majd segíteni és szívesen forgatott munka lesz minden tojástermelő számára.

PROFMAX néven útjára indított szakkönyvsorozatával a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara olyan hiánypótló szakmai kézikönyveket szeretne a hazai gazdálkodók kezébe adni, amelyek gyakorlati útmutatóul szolgálhatnak a korszerű, profitmaximalizáló termeléshez. A PROFMAX-könyvek az itthon legnagyobb súlyú növénytermesztési és állattenyésztési alágazatokra koncentrálva megkísérlik összegyűjteni és közérthető formában közreadni mindazt a gyakorlati tudást és szakismeretet, amely kulcsfontosságú a versenyképes működéshez. A kötetek sorra veszik és lényegre törően tárgyalják az összes olyan befolyásoló tényezőt, amelyek az adott ágazatban döntően hatnak a termelés szakmai és üzleti eredményességére.

A PROFMAX-SOROZAT elsősorban a gyakorló gazdálkodókhoz szól azzal a céllal, hogy valódi segítséget nyújtson szakmai fejlődésükhöz, versenyképességük erősítéséhez.

A PROFMAX-SOROZAT kötetei ÁLLATTENYÉSZTÉS témakörben:
VERSENYKÉPES HÚSMARHATARTÁS
VERSENYKÉPES BROJLERHIZLALÁS
VERSENYKÉPES KOCATARTÁS ÉS MALACNEVELÉS
VERSENYKÉPES SERTÉSHIZLALÁS 

Kiadó Szaktudás Kiadó Ház
ISBN 9786155224423
Kötés kötve
Terjedelem 320 oldal
Kiadás éve 2013
Méret 190x250 mm
Képek, ábrák színes fényképekkel és táblázatokkal
Sorozat PROFMAX SOROZAT

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód