A magyar élelmiszer-gazdaság beleértve a baromfiszektort is részese az európai globalizáció folyamatainak. A koncentráció és a nagy európai baromfis cégek…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
A magyar élelmiszer-gazdaság beleértve a baromfiszektort is részese az európai globalizáció folyamatainak. A koncentráció és a nagy európai baromfis cégek terjeszkedése a jövőben is folytatódini fog, a kihívásokhoz pedig alkalmazkodnunk kell. Ehhez nem elég csak ismerni a globális trendeket, megfelelő stratégiával is kell rendelkeznünk, ha Magyarországon a baromfihús-termelés versenyképességét „rendben akarjuk rakni”.
A brojlerhizlalás versenyképességének fenntarthatósága megköveteli a teljesítmények (fajlagos mutatók) állandó javítását. A brojlerfajták genetikai képessége és ezáltal teljesítménye évről vére javul. Ennek kiszolgálására egyre magasabb tudásszint, egyre finomabb technológiai szabályzás és managementtámogatás szükséges.
A sikeres brojlerhizlalás egyre inkább csapatmunka, amely nem nélkülözheti egy működőképes vertikális integráció támogatását sem. Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy megmutassa, mely területeken, milyen eszközökkel lehet és kell feltárni a tartalékokat, javítani a hozamokat. Fontos célja, hogy rámutasson a korszerű tudás alkalmazása esetén a várható eredményekre, a kapcsolódó közgazdasági összefüggésekre, az ok-okozati összefüggések feltárására és azok megértésének fontosságára.
PROFMAX néven útjára indított szakkönyvsorozatával a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara olyan hiánypótló szakmai kézikönyveket szeretne a hazai gazdálkodók kezébe adni, amelyek gyakorlati útmutatóul szolgálhatnak a korszerű, profitmaximalizáló termeléshez. A PROFMAX-könyvek az itthon legnagyobb súlyú növénytermesztési és állattenyésztési alágazatokra koncentrálva megkísérlik összegyűjteni és közérthető formában közreadni mindazt a gyakorlati tudást és szakismeretet, amely kulcsfontosságú a versenyképes működéshez. A kötetek sorra veszik és lényegre törően tárgyalják az összes olyan befolyásoló tényezőt, amelyek az adott ágazatban döntően hatnak a termelés szakmai és üzleti eredményességére.
A PROFMAX-SOROZAT elsősorban a gyakorló gazdálkodókhoz szól azzal a céllal, hogy valódi segítséget nyújtson szakmai fejlődésükhöz, versenyképességük erősítéséhez.
A PROFMAX-SOROZAT kötetei ÁLLATTENYÉSZTÉS témakörben:
VERSENYKÉPES HÚSMARHATARTÁS
VERSENYKÉPES KOCATARTÁS ÉS MALACNEVELÉS
VERSENYKÉPES TOJÁSTERMELÉS
VERSENYKÉPES SERTÉSHIZLALÁS
Kiadó | Szaktudás Kiadó Ház |
---|---|
ISBN | 9786155224416 |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 316 oldal |
Kiadás éve | 2013 |
Méret | 190x250 mm |
Képek, ábrák | színes fényképekkel és ábrákkal |
Sorozat | PROFMAX SOROZAT |