HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.
A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.
A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
ISBN | 9789632865669 |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 242 oldal |
Kiadás éve | 2010 |
Méret | 170x240 mm |
Képek, ábrák | 61 ábrával, 53 színes fotóval mellékleten |