Menu

Márkus Ferenc, Zatykó Lajos

Étkezési és fűszerpaprika termesztése

3900 Ft

HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.

A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

növényvilág    gasztronómia    paprikatermesztés

HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.

A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.

 

Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632865669
Kötés kötve
Terjedelem 242 oldal
Kiadás éve 2010
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 61 ábrával, 53 színes fotóval mellékleten

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód