Menu

Szőke Lajos

Bioszőlő, biobor

Ökológiai szőlőtermesztés és borászat

6900 Ft

A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

növényvilág    szőlészet és borászat    biogazdálkodás    biobor

A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a tápanyagellátás, a fitotechnika és a növényvédelem területéről tudni kell azoknak, akik át akarnak térni az ökológiai szőlőtermesztésre. Részletes leírást kap az olvasó azokról a hazai nemesítésű új fajtákról, amelyek különösen alkalmasak az ökológiai termesztésre. Csak ezen tudás birtokában elégíthetők ki a szőlő igényei, ami a kiváló minőségű bioszőlő előállításának feltétele.
Az ökológiai termesztéssel előállított szőlő az alapja a biobor készítésének, amelynek lépései, technológiai, kezelési mozzanatai, betartandó szabályai, előírásai is megtalálhatók a könyvben.
Röviden felvázolják a szerzők az ökológiai gazdálkodás hazai és külföldi helyzetét, a szabályozás elemeit, az ellenőrző szervezeteket, a biogazdálkodás szervezeteit, az Európában kialakult ökológiai szőlőtermesztés irányzatait.
A könyv végén bemutatkozó ökológiai szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó gazdálkodók sikerei bizonyítják, hogy ez a technológia megvalósításható és fenntartható.
Külön fejezet hívja fel a figyelmet azokra a kutatási eredményekre, melyeket - hazai és nemzetközi együttműködés keretében - az utóbbi időben végzett közös munka során elértünk.

 

Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632867380
Kötés kötve
Terjedelem 310 oldal
Kiadás éve 2018
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 41 táblázattal, 18 ábrával, 56 színes fényképpel

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód