Menu

Schmidt János

A takarmányozás alapjai

7200 Ft

A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni.
Ahhoz, hogy…

Könyvespolcra teszem
Kosárba rakom

Kulcsszavak:

állatvilág    szakkönyv    takarmányozás

A mű azokat a takarmányozási ismereteket tartalmazza, amelyekkel egy állattenyésztőnek ma már rendelkeznie kell, ha jó minőségű termékekkel akar a piacon maradni.
Ahhoz, hogy háziállataink a legjobb összetételű takarmánnyal a legkedvezőbb hús-, gyapjú-, tej-, tojástermelést tudják produkálni, és kedvezőek legyenek a szaporodási eredmények is, ismerni kell a szervezetükben végbemenő folyamatokat, az etetett takarmányok kémiai összetételét, emészthetőségét, táplálóanyagainak átalakulását, az egyes fajok – életkoruknak megfelelő – táplálóanyag-szükségletét.
Tetemes fejezet tartalmazza a takarmányok hosszú sorát, amiben megtaláljuk a zöldtakarmányokat, a silózott takarmányokat, a szénaféléket, a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékeket. Külön ismertetik a szerzők a takarmányok tartósításának lehetőségiet, erjesztésük módszereit, a szárítással való tartósítás legújabb eljárásait, a takarmányok etetésre előkészítésének módjait, valamint a takarmánykeverékek gyártásának technológiáját.
Ma már mindezek ismerete nélkül nem lehet gazdaságos állattartást folytatni, nem lehet előállítani jó minőségű, állati eredetű élelmiszereket. 

Kiadó Mezőgazda Kiadó
ISBN 9789632867502
Kötés kötve
Terjedelem 451 oldal
Kiadás éve 2020
Méret 170x240 mm
Képek, ábrák 50 ábrával

Kapcsolódó könyvek

A könyvet hozzáadtuk a könyvespolchoz

A könyv a kosárba került

Kedvezménykód