Napjainkban újra felfedezzük a fermentálást, amellyel a savanyú káposzta, a kimcsi, a miszo, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, a sörfőzés és a…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
Napjainkban újra felfedezzük a fermentálást, amellyel a savanyú káposzta, a kimcsi, a miszo, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, a sörfőzés és a kenyérsütés házilag is megoldható a tejsav-, az élesztő- és egyéb baktériumok segítségével.
Az élelmiszerek fermentálása, azaz erjesztése ősrégi módszer, sokféle élte előállítása és tartósítása csak így volt lehetséges. A fermentált ételek egészségesek, könnyen emészthetők, emésztést elősegítő és immunrendszer-erősítő tulajdonságúak, de elsősorban páratlanul finomak!
- sóban tartósítást és tejsavas erjesztés
- tejtermékek, sajtok, szalámik és szójaételek készítése
- különleges kenyerek, péksütemények
- ecet és bor készítése házilag
Győződjünk meg a fermentálás előnyeiről a több mint 250 recept segítségével!
Kiadó | Sziget Könyvkiadó |
---|---|
ISBN | 9786155178986 |
Eredeti cím | Fermentieren. Das Rezeptbuch |
Fordító | Jakab Judit |
Kötés | fűzve |
Terjedelem | 125 oldal |
Kiadás éve | 2017 |
Méret | 165x235 mm |
Képek, ábrák | színes fényképekkel |