A Hűtőipari kézikönyv első kiadása óta nagyot fejlődött az élelmiszerek hűtése, gyorsfagyasztása az egész világon, így hazánkban is. A kézikönyv az…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
A Hűtőipari kézikönyv első kiadása óta nagyot fejlődött az élelmiszerek hűtése, gyorsfagyasztása az egész világon, így hazánkban is. A kézikönyv az elmúlt évtizedek alatt az oktatásban, a műszaki fejlesztésben és a mindennapi szakmai munkában nélkülözhetetlen hiánycikké vált. Új eljárások, új termékek jelentek meg és a táplálkozástudomány is más követelményeket támaszt a feldolgozott élelmiszerekkel szemben. Nőtt a hűtőlánc, az élelmiszer-biztonsági követelmények szerepe. A kézikönyv szerzői, akik az élelmiszer-tudomány, az élelmiszerhűtés, -fagyasztás szakemberei, a legújabb kutatási, fejlesztési eredményeken alapuló ismereteik alapján dolgozták fel a fejezeteket.
1. kötet: Alapismeretek
Bevezetés: az élelmiszerhűtés és -fagyasztás története
1. Élelmiszer-tartósító eljárások
2. A hűtés elméleti alapja és technikái
3. Élelmiszerek táplálkozás-élettani jelentősége
4. Hűtőházak, hűtőlánc
5. A hűtőlánc logisztikája
2. kötet: Technológiák
1. Élelmiszerek tartósítása hűtőkezeléssel
2. Hűtött és gyorsfagyasztott élelmiszerek nyersanyagai
3. Élelmiszerek hűtőtárolása
4. Gyorsfagyasztott termékek gyártása
5. Gyorsfagyasztott termékek csomagolása
6. Gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolása
7. Hűtött és kíméletesen feldolgozott élelmiszerek gyártása
8. Hűtött és gyorsfagyasztott élelmiszerek biztonsága, minősége
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
ISBN | 9789639358706 |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 659 oldal |
Kiadás éve | 2002 |
Méret | 170x240 mm |
Képek, ábrák | 352 ábrával |