Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez,…
Könyvespolcra teszemKulcsszavak:
Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyából szemlélve, megélve és leírva.
Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis lasagnét.
A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelidíthetők, és a család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti csemegékkel is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló sportszeletről vagy a repülő madártejről ír.
A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.
Kiadó | BOOOK Kiadó Kft. |
---|---|
ISBN | 9786155417818 |
Kötés | kötve |
Terjedelem | 141 oldal |
Kiadás éve | 2021 |
Méret | 205x250 mm |
Képek, ábrák | színes fényképekkel |